Inspireren? Vet egoïstisch!

IMG_9164

Inspiratie, je legt er tegenwoordig de straten mee: inspirerende quotes, inspirerende speeches, inspirerende coaches, inspirerende boeken, inspirerende bijeenkomsten, inspirerende reizen, …

Als je product of dienst maar inspirerend is!

Oh ja, ik heb er me ook aan bezondigd.

Om mijn missie hier op aarde te vervullen, ben ik geweest “een inspirerende moeder voor mijn kinderen, een inspirerende partner voor mijn man, een inspirerende vriendin en een inspirerende coach voor mijn klanten. “ En ik gaf ook al menig “inspirerende speeches”.

For what it’s worth!

Met inspiratie immers koop je niets.
Met inspiratie DOE je niets.

Jawel, jawel, roep je misschien nu uit.
Maar wees eens heeeeeeeeel eerlijk.
Echt héél eerlijk,
en ik pleit ook alweer schuldig.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest je te laten inspireren:
Ik volg rolmodellen op Facebook, Instagram en linkedIn.
Ik ben ingeschreven op ettelijke nieuwsbrieven
(waarvan ik me nu weer aan het uitschrijven ben)

en wat DOE ik ermee?

Nada , noppes, nul de ballen.
Soms wel eens een paar dagen,
In het beste geval probeer ik een gewoonte over te nemen voor een week.

Dan is de in-spiratie alweer helemaal uit-spiratie.

Alsof de “ingeblazen” lucht (want daar zou inspiratie volgens Van Dale vandaan komen uit het Latijn “inspirare” wat betekent inblazen) gewoon door mijn lichaam gepasseerd is en rustig weer uitgeblazen wordt, zonder een spoor na te laten.

Zonder enig spoor?

Als je heel kritisch bent, dan zal je zien dat het spoor der “inspiratie” weinig indrukken nalaat op de lange termijn.  Wat laat er wel sporen na, EIGEN belevenissen, EIGEN indrukken, gebeurtenissen die JOU persoonlijk overkomen en raken tot in je hart en ziel.

Heeft het dan wel zin om “inspirerend” te willen zijn?

Ìk geloof dat iedere mens op zich die wens heeft. Kuddedieren als we zijn wil de overgrote meerderheid van ons, leven inblazen, niet alleen letterlijk door kinderen te krijgen maar ook figuurlijk, door ons met anderen te “bemoeien” – al bedoel ik dat in de meest positieve betekenis. 🙂

Willen we niet allemaal impact maken, hoe groot of hoe klein ook? Willen we niet allemaal erkend worden in ons bestaan, de ene al wat heftiger dan de andere?

Vet egoïstisch dus, dat “inspireren”, keurig verborgen onder een altruïstisch sausje.

Beslis vooral zelf, maar ik vervang alvast “inspirerend” door “motiverend” ook van het Latijn “movere” wat zoveel betekent als “in beweging brengen”.

CREEER gebeurtenissen die een spoor nalaten,
maak je indrukken gewoon zelf.

Wees meer dan je eigen inspirator,
Wees je eigen motivator.

PS ontdek je nog ergens in 1 van mijn teksten het woord “inspiratie”, stuur me gerust een “(fout)melding! 😉

 

Voeg de daad bij het woord, kom in actie en contacteer me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment